13 listopada 2013

Rogale Marcińskie



 Są pyszne, pachną marcepanem i migdałami, pulchne jak obłoczki........niebo,  polecam.
Chcąc zachować naszą regionalną tradycję,
 a nie chcąc wydawać pieniędzy za "byle co"
 upiekłam  rogaliki według tego przepisu Moje przepisy

a tu  blaszka tych pyszności :))




7 komentarzy:

  1. poproszę pięć sztuk ... już podaję adres ;)))))
    o maaaaaamooooo ! ... obłędnie pysznie wyglądają ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurcze, ale wyglądają, aż ślinka cieknie ;)))

    OdpowiedzUsuń
  3. No Pieknie Slinotoku dostalam :):):) Wygladaja Przepysznie :):) I zapewne tak smakuja :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przyznaję, rogale wyśmienite. Ja lukrowałam, Amelka posypywała migdałami i pomarańczą a Artur i Kornelka wcinali, aż uszy im się trzęsły.

    OdpowiedzUsuń