Poczytałam trochę mądrości z internetu, zakasałam rękawy i zaczęło się...
Rodzinka popróbowała chlebka swojego wypieku i już nie chcą jeść kupnego,
więc raz w tygodniu obowiązkowo wypiekam dwa dwukilogramowe bochny : )
Chleb jest wypiekany na zakwasie, wiedzę o robieniu zakwasu zaczerpnęłam z
Moja Piekarnia Jak zrobić zakwas na chleb.Przepis na chleb podpatrzyłam z kilku blogów
między innymi z Moje Pasje.
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńKochana wywal weryfikacje obrazkową, bo w maju przy nowym interfejsie nie będzie już to możliwe :)
Oj,był pyszny,chrupiąca skórka, jadłam jak był jeszcze ciepły z masełkiem i miodkiem : )
OdpowiedzUsuńAgnieszko zrobione, odhaczone!!
Dziękuje za porady :))))
Duża buźka, cmok