5 kwietnia 2012

Mój pierwszy chleb


Poczytałam trochę mądrości z internetu, zakasałam rękawy i zaczęło się...
Rodzinka popróbowała chlebka swojego wypieku i już nie chcą jeść kupnego,
więc raz w tygodniu obowiązkowo wypiekam dwa dwukilogramowe bochny : )
Chleb jest wypiekany na zakwasie, wiedzę o robieniu zakwasu zaczerpnęłam z
Moja Piekarnia Jak zrobić zakwas na chleb.Przepis na chleb podpatrzyłam z kilku blogów
 między innymi z  Moje Pasje.





2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :)

    Kochana wywal weryfikacje obrazkową, bo w maju przy nowym interfejsie nie będzie już to możliwe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj,był pyszny,chrupiąca skórka, jadłam jak był jeszcze ciepły z masełkiem i miodkiem : )
    Agnieszko zrobione, odhaczone!!
    Dziękuje za porady :))))
    Duża buźka, cmok

    OdpowiedzUsuń